At blive voksen

blogindlæg

At blive voksen

Skrevet af
Gruppechatten
Oprettet 5 måneder 1 uge siden

Overgang fra barn til voksen

Når man er ung, kan det rigtig tit føles som om at man er et sted mellem at være barn og voksen. Nogle ting er man stadig for lille til, mens det forventes at man er stor nok til en masse andre ting. Men hvornår er man så voksen? Og hvad vil det egentlig sige at være voksen? Og hvad skal man egentlig kunne når man "kun" er ung? 

På torsdag handler gruppechatten om dét at blive voksen, og alle de udfordringer der følger med. Måske handler det om at man pludselig selv skal betale for sin tandlæge, måske er det der med forhold bare svært, måske overvejer man at flytte hjemmefra eller måske er det bare svært at finde ud af hvilke forventninger der er. 

Bughi

Vi får besøg af gæsterådgiver Trine fra BUGHI som er et tilbud til unge i Slagelse. Hun skriver om sig selv:

"Jeg arbejder som støttekontaktperson for børn, unge og familier, i min egen virksomhed BUGHI. I BUGHI hjælper jeg bl.a. den enkelte til, gennem samtale, refleksion og konkret træning i, at tage styringen tilbage i eget liv, opleve succeser der opbygger selvværdet og forbereder unge til en mere selvstændig tilværelse - evt. dét at flytte hjemmefra, hvis det giver mening. At finde rundt i de mange uddannelsesvalg, tage stilling til kærestefølelser, glæder og sorg, venner og veninder, irriterende forældre eller dumme tanker om en selv - er blot et udsnit af nogle af de mange emner, som de unge, jeg møder til hverdag, har tanker omkring.

Jeg har selv haft den vildeste eksamensangst, der gjorde, at jeg måtte tage en anden vej gennem uddannelse, end jeg havde regnet med. Jeg har også erfaring med unge, der af forskellige årsager har flyttet hjemmefra, både før og efter det fyldte 18 år. Jeg flyttede selv hjemmefra da jeg var 16 år og kan godt huske, hvordan hverdagen og livet pludselig blev anderledes og mere travl, med alle de nye fede muligheder, men også bekymringer, der følger med når man flytter hjemmefra. 

Jeg kan ikke nødvendigvis svare på alt, men jeg kan bestemt spørges om alt."

Uanset alder

Livet går fremad, og derfor skal vi allesammen tage stilling til voksenlivet på et eller andet tidspunkt. Det kan både virke spændende og skræmmende, og derfor kan det være en god idé at tale med andre om det. Derfor håber vi at du deltager i chatten, uanset om du er barn, ung eller ung voksen. 

Husk at gruppechatten er flyttet over på Gruppechat.dk, hvor du skal lave en bruger for at være med. Du er stadig anonym, og her kan du også komme til at gruppechatte endnu mere, hvis du vil. 

Vi glæder os til at chatte med dig! 

Kærlig hilsen

Rådgiver Signe

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2017 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Insafe- & Daphne program