Passer ikke ind

forumspørgsmål

Passer ikke ind

forumspørgsmål af
S
11 år
Oprettet 5 år 2 måneder siden

hej,

jeg er en normal pige på 11 og et halvt år. Jeg er en nørd, men aligevel lidt populær. Jeg har opdaget at jeg nemere ved at blive sur og irretret. Jeg føler at jeg ikke passer ind nogle steder. Jeg føler mig ikke lige så glad som før, og er lidt ligeglad med hvad der sker omkring mig. Jeg bliver nemere nervøs, og når jeg bliver nervøs begynder mine hænder at ryste mega meget. Jeg ryster også i stemmen om mine vejrtrækninger bliver også hurtiger. Hvad er der galt med mig og skal jeg snakke med en voksen om det?

Kommentarer

Hej. 

Du skal vide at du ikke er den eneste. Noget jeg bemærker er, at du skriver at du både er en nørd men også populær, også derefter skriver at du ikke passer ind. Jeg tror netop at dette er grunden til til fortvivlelse, for grundprincippet er, at man skal finde sin identitet - sit "jeg", før man kan hvile i sig selv, og derved også føle at man hører til. Det er netop derfor at dette sker i teenage årene, og mange mange år efter da det er her du begynder at blive ældre, og skal "finde dig selv". Da du kun er 11 år, er du lige trådt idenne gråzone, og uden du ved det, så har næsten ALLE andre på din alder det præcis ligesom dig (de fortæller det bare ikke og har facade på). Det at du er lidt ligeglad, kan være dit hoved der selv sætter sig på "pause", for at undgå alle de tanker den skal forholde sig til som 11 årig - igen HELT normalt ! :)

Vores krop er bygget til at reflektere vores tanker, og derfor er kropsproget koblet sammen med dine tanker. Hvis du ryster, viser din krop hvordan du har det. Derfor kommer jeg med et par forslag til dig:
1. Når du mærker at din krop begynder at ryste, så slap af, og prøv at føle om du kan "mærke" dine hænder og fødder. Dette tip, tager dit hoved væk fra dine nervøse tanker og flytter fokus. 

2. Begynd at tænke over hvem af dine veninder/venner du faktisk rigtig godt kan lide som personer (behøves ikke at være nørder eller populære du vælger imellem), og begynd at dyrke de venskaber.

3. Når du er sur og irriteret, har vores krop det bedst når vi er omringet af naturen ofte. Derfor gå en tur! Og tag noget musik i ørerne, hvor du gårhvor andre ikke er til at forstyrre dig.

 

Håber disse råd hjælper, du skal vide at alle har det ligesom dig, du er bare modig og sige det højt - SEJT!

289

Syntes det er sejt at du skriver her inde, håber det bedste for dig i din fremtid.

B.

281

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program