Er jeg for fed?

brevkassespørgsmål

Er jeg for fed?

brevkassespørgsmål af
Anonym
11 år
Oprettet 9 år 3 måneder siden

Hej, jeg er en pige på 11 1/2 år. Jeg vejer 45 kilo, jeg synes jeg er for fed.

hvordan kan jeg tabe mig? Det var et nyårsfortsæt, det er bare rigtig svært.

jeg kan ikke gå til andet sport end svømning, da jeg er hybermobil og har løse led. Svømning gider jeg bare ikke gå til mere

håber i kan hjælpe mig! Knus mig.

Svar: 

Hej med dig!

Det lyder til, at du har mange tanker omkring din krop og din vægt. Jeg kan godt forstå, at det er noget du tænker over. Jeg tror mange kender til dine tanker. Det er sundt at dyrke motion og leve sundt, men man skal altid passe på, at det ikke tager overhånd. Umiddelbart lyder det til, at du slet ikke behøver bekymre dig for om du er for fed.

Det kan være svært at vurdere om din vægt er passende for dig, da det afhænger af forskellige ting. Det er meget forskelligt hvordan man ser ud og hvordan man er bygget. Ud fra det du skriver i dit brev lyder det dog slet ikke til, at du skal være bekymret for om du er for fed. Tværtimod lyder det til, at du måske har en lidt lav vægt? Det er som sagt svært for mig at sige noget om, fordi der er meget jeg ikke ved om dig, såsom for eksempel din højde og hvordan du er bygget, men 45 kilo er under alle omstændigheder ikke en høj vægt.

Måske kunne det være en god ide at snakke med dine forældre eller din sundhedsplejerske. De ville kunne give dig et lidt mere præcist svar på om din krop har en passende vægt. Det kan være rigtig rart at få snakket med nogle om alle de tanker, der fylder hos en. Måske kan de give dig gode råd og hjælpe dig til at få det bedre med din krop?
Din sundhedsplejerske ville også kunne vise dig og snakke med dig om hvordan din krop har det bedst. Det kan hun fordi hun formentlig har nogle målinger på hvordan din krop har udviklet sig indtil nu.

Mange i din alder oplever, at deres krop ikke er som de gerne vil have den skal være. Det er helt normalt, at man kan være utilfreds med ens krop, fordi kroppen skal forandre sig meget når den går i puberteten. Det kan godt føles lidt ubehageligt. Nogle gange kan man være utilfreds med hvordan ens krop ser ud, og man kan føle, at man ikke helt kan styre det fordi der sker så meget med den ret hurtigt. Men det er helt normalt og godt, at kroppen udvikles og ændrer sig når man går i puberteten. Jeg kan ikke vide, om det er noget du kender til, eller om det overhovedet er det du tænker kan være det, der sker med din krop, men synes alligevel, at jeg ville skrive det i mit svar til dig.

I forhold til hvilken motion du kunne dyrke, så tror jeg det handler om at finde noget som du både holder af og som din krop kan holde til. Du skriver, at du er hypermobil og har løse led, så det kræver jo at du finder noget som du ikke ender med at få skader af. Samtidig er det rigtig vigtigt at finde noget man kan lide at gå til. Noget man bliver glad af. Ellers mister man hurtigt interessen.Det lyder lidt til, at du har mistet interessen for svømning, så måske skal du holde en pause fra det indtil du igen synes det kunne være sjovt at svømme?

Måske kunne du i stedet lave noget med dine venner og veninder? Det kan være rigtig hyggeligt og sjovt at lave noget aktivt med andre. Så får man både brugt sin krop og samtidig er man sammen med sine veninder og venner. I kunne for eksempel gå en tur eller cykle en tur sammen?

Til sidst vil jeg huske dig på at alle mennesker er unikke. Det er du også. Man er smuk som man er og især hvis man har det godt i den krop man har. Jeg ved godt, at det kan være rigtig svært at lære at kunne lide en krop, som man er utilfreds med, men det kan godt lade sig gøre! Og jeg er sikker på at du også kan lære at holde af din krop!
Det kan være rart at få snakket med andre om de tanker man gør sig inden de får vokset sig alt for store indeni. Måske kunne du også have gavn af det? Det kunne for eksempel være med dine forældre, dine søskende, din moster, din lærer, din sundhedsplejerske eller dine veninder? Det handler ikke så meget om hvem det er, mere at det er en du er tryg ved og som du føler forstår dine tanker. Hvis ikke du har lyst til at snakke med en du kender ansigt til ansigt, kan du også bruge vores 1-1chat, her på cyberhus.dk. Der kan man snakke helt anonymt, med en voksen rådgiver om det, der fylder hos en.

Jeg håber du kunne bruge mit svar!

Med venlig hilsen Astrid

Astrids billede
Astrid har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program