TRÆT AF LIVET

brevkassespørgsmål

TRÆT AF LIVET

brevkassespørgsmål af
Anonym
15 år
Oprettet 6 år 10 måneder siden

Jeg gider ikke gå med briller, for det er så hamrende grimt. Også når jeg bruger makeup, så er det stadig bare så grimt. Og mit makeup sidder bare så mere on fleek uden brillerne! Her for tiden når jeg er ude med venner osv. så tager jeg dem af, og propper dem ned i min taske, for jeg er så træt af dem. Jeg har altid haft den tanke med, at min familie hunredeprocent vil opdage mig. Og det gjorde de så! Min søster så mig i går, og hun har sagt det til mine forældre, og de blev så sure, for de sagde, at jeg var lille til alt det der! MEN DET JEG BESTEMT IKKE! JEG ER SÅ SUR NU, FOR DE FORSTÅR INTET! Og jeg gider ikke finde andre modeller for JEG ER SÅ SKIDE TRÆT AF DEM, FOR DE ER SÅ GRIMME! Har ikke brug for det råd med, at jeg skulle finde andre modeller, for det vil jeg simpelthen ikke! 

Undskyld min vrede, men jeg er bare så træt af dem, og min familie har udelukket det med kontaktlinser, og de gider simpelthen ikke lytte til den snak mere. De siger at jeg er for lille til det og at det er for dyrt! JEG GRÆDER HVER DAG, FOR JEG ER SÅ GRIM MED DEM. JEG GIDER SNART IKKE MERE...

Svar: 

Hej med dig,

Jeg kan godt forstå, at det påvirker dig, at du skal gå med briller, når du ikke bryder dig om det. Selvom andre synes det er flot til én, så hjælper det ikke, når man selv ikke kan lide det.

Du er i en træls situation, fordi dine forældre ikke vil eller kan forstå, hvorfor du ikke vil gå med briller. Hvordan har du sagt det til dem? Har du prøvet lige så stille at forklare hvorfor, at du føler dig grim og dårligt tilpas? At snakke til deres følelser stille og roligt, kan måske åbne dem lidt mere op. Hvis du har prøvet, og svaret stadig er nej, så synes jeg du i stedet skal tage en stille og rolig snak med dem, hvor du igen stille og roligt forklarer hvorfor du ikke kan lide at gå med briller, og dernæst spørger dem, hvad de vil sige til, at du fik dig et job ved siden af skolen, så du selv kunne bidrage til at betale for kontaktlinserne, eller betale dem selv. Hvis der er noget man ønsker meget, må man nogle gange ofre sig lidt og give lidt igen, for at få det, som man gerne vil have det. At foreslå at tage et arbejde, vil vise en stor modenhed, men også seriøsitet overfor dine forældre og vise dem, hvor meget det faktisk betyder for dig, at undgå dine briller.

Det var måske ikke det her svar, du håbede på at få, og det kan også være, at du synes det lyder som en god idé. Ligemeget hvad, så hjælper det ofte, når man også giver lidt tilbage.

 

Jeg håber, det lykkedes for dig at overtale dem :-)

 

Mange hilsner

Christina.

Christinas billede
Christina fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program