kvalme

brevkassespørgsmål

kvalme

brevkassespørgsmål af
nicoline
11 år
Oprettet 6 år 4 måneder siden

hej søde brevkasse jeg har kvalme når jeg er der hjemme men når jeg er sammen med min venner er der ikke noget og det sker kun i ferierne jeg har prøvet det en gang før og det er det mega ubehaglige og jeg tør ikke at sige det til mine forældre fordi de siger bare at det er noget pjat men når jeg taler eller er sammen med mine venner er der ikke noget og om aften kan jeg heller ikke sove hvad skal jeg gøre

Svar: 

Kære du

Det er godt du skriver når du går og har det skidt derhjemme. Og jeg kan godt forstå du undrer dig. For hvorfor bliver det anderledes når du ikke er hjemme, men sammen med vennerne?

Du er mega sej, at du allerede har prøvet at sige noget til dine forældre. Jeg synes helt sikkert ikke det er noget pjat, og det er godt at du tager det alvorligt. 

Din kvalme og problemer med at sove kan både handle om noget fysisk, og noget psykisk. 
Måske er der noget hjemme, som giver dig kvalme, og problemer med at sove. En lugt, støj, eller noget i den stil. I nogle lejligheder og huse, kan der også være det der hedder skimmelsvamp, som kan sidde inde i  vægge og under gulve. Det kan man godt blive syg af. Det kunne være med til at forklare, hvorfor du kun har det dårligt når du er hjemme. 

En anden mulighed kunne være, at du går og tænker over nogle ting når du er hjemme. Det lyder måske mærkeligt, men man kan godt få det fysisk dårligt, hvis der er noget man er ked af eller bange for. Måske er der noget du tænker meget over når du er hjemme?

Lige meget om det er det ene eller det andet, er det vigtigt at du får snakket med en voksen, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad det er der gør dig skidt tilpas. Måske kan du prøve dine forældre igen. Prøve igen at fortælle at du har kvalme, og at du gerne vil til læge og få det tjekket. 

En anden mulighed kunne være at snakke med sundhedsplejersken på din skole. Det er ikke sikkert hun er der hver dag, men hvis du spørger din lærer kan, din lærer hjælpe dig med at finde ud af hvordan du kan komme til at snakke med din sundhedsplejerske. Sundhedsplejersken er rigtig god til at snakke med, hvis man går og har det skidt. De ved rigtig meget om både fysiske og psykiske problemer. 
Hvis du spørger din lærer, kan du måske også fortælle din lærer, om hvordan du har det? Din lærer kunne måske hjælpe med at snakke med dine forældre, så det bliver tydeligt for dine forældre, at det ikke bare er noget pjat. 

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kigge forbi vores chatrådgivning, og snakke helt anonymt med en rådgiver. Sammen kan I måske blive lidt klogere på, hvad den her kvalme handler om, og selvfølgelig også, hvordan du så får det til at gå væk. 

Venlige hilsner 
Maya

Mayas billede
Maya fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program