Uddannelse

brevkassespørgsmål

Uddannelse

brevkassespørgsmål af
Malene
14 år
Oprettet 5 år 9 måneder siden

Jeg er så træt af min skole og min familie. Af det hele. Jeg vil væk men er ikke depri. Vil gerne blive til noget. Hvorgår jeg hen og får hjælp. Jeg bor i nærheden af middelbart i en lille by. Hvem skal jeg tale med om at komme væk. Håber på en efterskole eller sådan noget.

Svar: 

Hej Malene

Hvor er det godt du skriver, for det lyder da som om du har det noget svært for tiden.

Du skriver, du er træt af både din skole og din familie og at du bare vil væk. Du skriver ikke noget noget om, hvad det er du er træt af i skolen og familien, men jeg får det indtryk, at du er meget tynget og ikke trives. Du spørger samtidigt, hvor du kan få hjælp. Det er godt du spørger om det, for jeg ved for lidt om dig og din situation, til at kunne rådgive dig ordentligt omkring din mistrivsel i skolen og hjemme.

Normalt ville jeg anbefale dig at tale med din bedste lærer, fordi lærere er vant til at tale med børn og unge og ved hvad de skal stille op når et barn eller en ung beder om hjælp. Men sommerferien står for døren og derfor er det måske ikke muligt for dig lige nu.

Men du kan ringe til Middelfart kommunes akutte, anonyme rådgivning som er åben alle hverdage fra kl 13-22 og weekender fra 14-22 på telefonnummeret 88 88 54 54. Her kan ALLE ringe, også børn og det er meget erfarne rådgivere som sidder ved telefonen. Telefonen er åben i sommerferien. Udover den telefoniske rådgivning, kan du få op til tre anonyme samtaler med en rådgiver. Det er ganske gratis og der bliver ikke ført journal. De kan hjælpe dig med, om du skal opsøge yderligere hjælp.

Der er også Middelfart kommunes anonyme chatrådgivning her på Cyperhus. https://cyberhus.dk/middelfart. Den er åben alle tirsdage fra 15-18. Chatten er også bemandet af erfarne rådgivere.

Du skriver også, at du ønsker at blive til noget og at du håber på at kunne komme på efterskole. Hvor er jeg glad for at høre, at du har planer for dit liv. Du skriver ikke, om du har talt med dine forældre om dit ønske. Hvis du ikke har, så skal du gøre. Hvis de også synes det kunne være en mulighed, så kan I søge efter den rette efterskole på https://www.efterskole.dk/ Her kan I se hvilke efterskoler der har hvilke linjer og I kan også beregne hvad et år på efterskole vil koste dine forældre. Prisen for opholdet er nemlig afhængig af, hvor meget dine forældre tjener.

Jeg sender dig de varmeste tanker og ønsker om, at du snart må komme til at trives bedre.

Mange hilsner fra brevkassen.

 

 

 

MiddelfartHannes billede
Hanne fra Familiehuset i Middelfart har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program