bange for sex

brevkassespørgsmål

bange for sex

brevkassespørgsmål af
Anonym
16 år
Oprettet 5 år 2 måneder siden

hej, jeg en pige på 16. Nu hvor jeg er blevet 16, synes jeg at mange af mine venner begynder at have sex med deres kærester eller drengevenner. Men jeg føler mig næsten lidt udenfor når jeg ikke har haft det, og tænker meget over om jeg den eneste? er jeg grim? eller sådan noget. Jeg ved godt jeg godt kan vendte, men jeg føler mig alså klar, og har også fået tilbudet fra nogen drenge. men jeg bange for min skede ikke er stor nok, hvad hvis jeg ikke gør det rigtigt og hvad hvis han udnytter mig? er det mærkligt at jeg er usikker? det alså bare fordi mange af mine venner er blevet udnyttet. men ja, jeg taler jo også om jeg bange for min skede ikke kan udvide sig, og hvad kan hjælpe til at gøre den større. 

håber du kan hjælpe. 

Svar: 

Kære du

Tusind tak for dit brev. Det lyder til, at du har mange tanker omkring din første gang, og jeg tror rigtig mange unge går rundt med nogle af de samme spørgsmål som dig. Derfor er det super godt du skriver, så andre unge også kan fået noget ud af dit brev.

Du spørger, om du er den eneste 16-årige som ikke har haft sex, og til det kan jeg svare kort; nej, du er ikke den eneste. Gennemsnitsalderen for hvornår danske unge har deres sexdebut er 16,5 år, så det vil sige, at nogle både har sex før de bliver 16, og andre er betydeligt ældre. Det er altså meget forskelligt fra person til person, hvor gammel man er før man får sin sexdebut, og det vigtigste er, at man føler sig klar. Jeg kan godt forstå, hvis du kan føle dig udenfor, når mange af dine venner begynder at have sex, men det må du endelig ikke lade dig presse af. Du er stadig ung og har masser af tid til at gøre dig seksuelle erfaringer, så der er ingen grund til, at du kaster dig ud i det, hvis du kan mærke, at du ikke er tryg ved det endnu.

Jeg tror mange unge kan blive usikre på sig selv når det kommer til det modsatte køn og det at være seksuel aktiv. Det handler derfor ikke om, at du er grim, unormal eller andet, for de tanker du går med lyder helt naturlige, og du er lige som du skal være. Jeg kan sagtens forstå din usikkerhed og dine bekymringer for at blive udnyttet, fordi du netop har oplevet, at dine venner er blevet det. Det er rigtig ubehageligt at føle sig udnyttet af et andet menneske, og der er ikke noget at sige til, at du ikke har lyst til, at det også skal ske for dig. For at undgå det, så tror jeg det vil være en god ide, at den fyr du skal have sex med er en fyr, som du er tryg ved og kan stole på. Finder du en fyr du er tryg ved, så vil det måske være nemmere at snakke med ham om usikkerheden, men også om hvad I hver især synes er dejligt og frækt, og hvad I ikke bryder jer om. På den måde kan I blive enige om "rammerne", og det kan måske være med til, at du ikke føler dig udnyttet, men i stedet får en rigtig god oplevelse ud af det. Når du skal have sex for første gang, så husk endelig, at det også er en god ide at tage en snak om, hvilken form for prævention i skal bruge, så i undgår uønsket graviditet og smitte af sexsygdomme.

I forhold til dine bekymringer for om de skede kan udvide sig, så tror jeg ikke der er nogen grund til bekymring. En skede er nemlig meget mere fleksibel og elastisk end man måske lige tror og tænk på, at der fødes børn gennem den. For at skeden kan udvide sig, handler det derfor tit om, at man skal føle sig tryg ved situationen, så man slapper mere af i kroppen. Hvis man føler sig utryg eller tidligere har oplevet smerter, så kan man komme til at spænde i kroppen og i underlivet, hvilket kan gør det svært for fyren at komme op. Det kan derfor være en god ide med et forspil, hvor man kysser og kærtegner hinanden, inden man begynder med sex, så man bliver tændt og slapper mere af i kroppen. Hvis det lyder lidt mærkeligt, så kan du læse mere om det her. Du kan også prøve at lægge mærke til, hvor meget din skede faktisk kan udvide sig, når du onanerer. Selvom jeg ikke tænker der er noget at være nervøs for, så kan du altid smutte forbi din læge og få tjekket at alt er som det skal være, så du er på den sikre side.

Som sagt, så er det helt normalt at være nervøs, usikker og spændt når man skal have sex første gang, så der er intet galt med dig. Jeg håber du kan bruge mit svar og ønsker dig pøj pøj med det hele.

De varmeste hilsner

Maren

 

Marens billede
Maren fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program