Spørgsmål om menstruation

brevkassespørgsmål

Spørgsmål om menstruation

brevkassespørgsmål af
Anonym pige
15 år
Oprettet 1 år 10 måneder siden

Hej Jeg er en pige på snart 16 år. Jeg har i lang tid gået og ventet på at min menstruation skulle komme, fordi jeg føler mig “bagud” i forhold til mine veninder, som alle har haft det i flere år. Jeg skriver til jer fordi jeg er meget forvirret. Jeg ved ikke om jeg har fået min første menstruation eller ej. Her for et par dage siden var der pludselig mørkebrunt udflåd eller blod i mine trusser, hvilket jeg aldrig har oplevet før. Jeg valgte at bruge bind den første dag, da jeg synes der var en del. På dag 2 kunne jeg nøjes med et tyndt trusseindlæg. På dag 3 var det brune væk og der var kun helt almindeligt normalfarvet udflåd. Jeg havde ingen kramper eller smerter, kun almindeligt udflåd dagene optil. Er det min første menstruation jeg har fået eller har det bare været mørkebrunt udflåd? Jeg har prøvet at researche lidt, men ang. brunt udflåd, så stod der at det kunne skyldes graviditet, men jeg er jomfru, så den mulighed er udelukket. Jeg er så forvirret og jeg håber virkelig I kan hjælpe mig lidt. På forhånd tak. Den forvirrede pige.

Svar: 

Hej Anonym pige 

Jeg kan godt forstå, at du bliver i tvivl,  men det er faktisk meget almindeligt at de første menstruationer kan være meget uregelmæssige. Både i forhold til hvor meget blod der kommer, hvor længe man bløder, og hvor lang tid der går imellem. Nogle oplever at menstruationen kommer igen efter få dage og andre at der kan gå flere måneder imellem.  Kroppen skal lige finde ud af, hvad ægløsning og menstruation er for noget. Nogle oplever spændinger og smerter i forbindelse med menstruationen, men det er bestemt ikke alle. Brunt udflåd er blot et helt naturligt tegn på at der er en smule blod i din udflåd. Har du ikke haft sex, er du ikke gravid, og hvis det brune udflåd ikke følges med andre symptomer som smerter, irritation eller feber, så er det helt naturligt. 

Så det du beskriver lyder umiddelbart helt naturligt. Giv det tid over de næste måneder og så vil jeg næsten være sikker på at der kommer et regelmæssigt mønster i både mængde, tid og interval. 

Mange hilsner Julie 

Julies billede
Julie fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program