Graviditet

brevkassespørgsmål

Graviditet

brevkassespørgsmål af
Mathilde
15 år
Oprettet 1 år 2 måneder siden

Hej Cyberhus, jeg har haft sex nogle gange nu og vi har ikke brugt beskyttelse og jeg ville høre om det er muligt at blive gravid når han har kommet 1 gang tørre hans pik af og derefter så stikker den ind i mig igen. Han kan umuligt have fået alt og det ved jeg, men skal der mere til for at blive befrugtet? og når han spermer på mig og måske en smule tæt på indgangen er der så mulighed for at blive gravid der? Hilsen en meget desparat pige der ikke ønsker nogen baby😵‍💫

Svar: 

Kære 15 årige pige

Mange tak for dit spørgsmål! 

Jeg forstår godt du bliver desperat og ikke ønsker en baby. Derfor bliver jeg også nysgerrig på, hvad det er der gør, at i ikke har brugt beskyttelse indtil nu? 

Det er muligt at blive gravid med det du beskriver. Sandsynligheden er ikke kæmpe, men det er desværre muligt at det kan ske. Derfor tænker jeg også at det er super vigtigt, at i får undersøgt at bruge beskyttelse. 

Både af hensyn til kønssygdomme, men også særligt af hensyn til graviditet. 

Kønssygdomme er det kun kondom der beskytter imod. Derfor kan det her være super vigtigt, at i begge bliver tjekket hos lægen, for at være sikre på ingen af jer har noget. 

Graviditet er der flere muligheder. P-piller, kondom osv. 

P-piller og andre metoder kræver en tur til lægen, og din alder gør, at du faktisk kan tage til lægen, uden dine forældres vidende. Det bedste vil dog være, at de ved det. Kondomer kan købes rigtig mange steder, tanken, supermarkeder, apotek osv. 

Der er desværre mange unge der oplever at blive ufrivilligt gravide og/eller få diverse kønssygdomme, fordi der ikke bliver brugt beskyttelse, og det er bare en træls ting at skulle igennem lægen efterfølgende, for at blive behandlet. Særligt omkring graviditet. 

Jeg ved også at det hurtigt kan lyde som løftede pegefingre når jeg skriver som jeg gør, men det er ment med omsorg for både du og din kæreste. Men især for at du kan undgå en graviditet. 

Jeg håber derfor i kraftigt vil overveje beskyttelse fremadrettet så i passer bedst muligt på jer selv.

Nannas billede
Rose fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program