Forelsket

brevkassespørgsmål

Forelsket

brevkassespørgsmål af
Anonym
14 år
Oprettet 8 måneder 1 uge siden

Hej jeg er en dreng på 14 der er Mega forelsket i denne her pige fra min klasse Hun er Mega smuk og har flot brunt hår og smukke øjne og hun er virkelig sød og har en dejlig krop Proplemet er bare at jeg er næsten sikker på hun ikke kan lide mig Det er som om hun ikke lægger mærke til mig Så vær dag i skolen er det kun nogle få gange hun siger noget til mig eller griner af mine jokes og så bliver min dag meget bedrer Jeg tror også at hun kan lige en anden fordi de smiler hele tiden til hinanden Har i nogle råd til hvordan jeg kan være mere sammen med hende fordi jeg vil også gerne have sex med hende

Svar: 

Kære Anonym

Det er naturligt at føle sig forelsket, når der er en særlig person, der fanger ens opmærksomhed. Det lyder som om, at du virkelig beundrer denne pige fra din klasse, og jeg forstår udmærket, hvis det kan være forvirrende og udfordrende, når du føler, at dine følelser ikke er helt gengældte. Du er langt fra den eneste, som har det sådan. Det er helt almindeligt og rigtig mange har på et eller andet tidspunkt stået i en lignende situation.

Selvom det føles svært lige nu, er der stadig mulighed for at situationen mellem jer kan udvikle sig til noget mere. Når det handler om at være sammen med nogen eller forfølge et forhold, er det vigtigt at fokusere på at bygge venskaber og respektere den anden persons grænser. At ønske at være sammen med nogen er en naturlig følelse, men det er også vigtigt at respektere deres valg og følelser. Det tager tid at skabe et godt og stærkt forhold til en anden person, så det er væsentlig at være tålmodig. Og med tiden kan det være hun begynder at vise større interesse for dig. Det kan også være der aldrig sker mere. Det er et vilkår i kærlighed. 

I forhold til at ønske at have sex med nogen, er det vigtigt at huske på at det kræver både samtykke og ansvar. Jeg synes, det er fedt, at du viser interesse for sex, men der er ingen grund til at tage forhastede skridt. I er stadig kun 14 år, og det er ikke alle i din alder, der er klar til at have sex endnu. Faktisk er de fleste unge lidt ældre før de kaster sig ud i sex, men det er helt naturligt at have helt vildt meget lyst. Sex kan være ret grænseoverskridende, i starten så det er vigtigt at tage sig god tid, og prøve det med en partner som man er rigtig tryg ved. Derfor er det under alle omstændigheder vigtigt, at du først og fremmest at fokuserer på at opbygge en god relation.

Uanset hvordan hun reagerer eller opfører sig i forhold til dig, skal du vide, at det ikke betyder at der er noget som helst galt med dig, eller at du ikke er værdifuld som person. Vi er alle sammen forskellige mennesker, og det er ikke altid sikkert, at vi har de samme følelser eller interesser, men det er også helt okay. Det gør ikke dine eller nogen andens forkerte. Vi er alle sammen værdifulde på hver vores måde. Det er vigtigt at huske, at du er værdifuld, præcis som du er, uanset om denne pige lægger mærke til dig eller ej. Jeg er sikker på at du kommer til at opleve både kærlighed og sex. Ikke nødvendigvis med den her pige, men så med en anden.  Vær dig selv, vær venlig og respektfuld over for andre, og lad tiden hjælpe dig med at forstå mere om dig selv og dine følelser. 

Husk, at du altid kan tale med nogen om dine følelser og bekymringer, som en forælder, lærer eller en betroet voksen, hvis du føler behov for det. Du kan også altid skrive til vores SMS-chat, hvis du har brug for at vende de her tanker med et sted, hvor du kan være anonym. 

De bedste hilsner Kasper

cyberhuskaspers billede
Kasper fra Cyberhus har svaret på dette spørgsmål

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program