Gruppechatten d.27-10-16

blogindlæg

Gruppechatten d.27-10-16

Skrevet af
Gruppechat
Oprettet 7 år 6 måneder siden

Bedre sent end aldrig

Jeg er lige blevet opmærksom på at jeg helt har glemt at lave et blogindlæg i fredags om den gruppechat vi havde torsdag. Heldigvis er vi alle mennesker, og jeg er sikker på at der er andre end mig, som nogle gange glemmer ting - selvom de er vigtige. Det gælder både børn, unge og voksne, og er måske bare en del af livet. Nogle gange fejler vi og nogle gange lykkes vi. Det vigtige er nok at vi ikke lader os slå helt ud af fejlen, men hopper tilbage op på hesten.

Ungdomskultur

I torsdags snakkede vi om ungdomskultur. Det var et lidt vanskeligt emne (måske alt for bredt), men I var gode til at byde ind. Vi snakkede bl.a. om at livet som ung nogle gange kan være hårdt, og at det kan være svært helt at forklare hvordan man har det. Det er også i ungdommen at man går igennem en masse forskellige "første gange". Det er måske første gang man er til fest, måske første gang man drikker alkohol og måske endda første gang at man har "den første gang" seksuelt. 

Vi snakkede også om hvilken frihed man har som ung. Når man er ung, er man ikke barn, men heller ikke rigtigt voksen, så derfor kan det nogle gange være svært at finde rundt i hvad man må, hvad man skal og hvad man ikke må eller skal. En af jer sagde det her: "at være ung er at men ikke må selv besteme alt" 

Hvem var med?

I torsdags havde vi besøg af to unge gæsterådgivere. De var med for at de kunne dele deres erfaring med jer, og fortælle jer lidt om hvordan det er for dem at være ung. En af dem sagde: "Altså jeg føler først at man rigtigt er voksen når man fylder 21 år, fordi så er man myndig alle steder. Men samtidig kan modenhed også bestemme om hvornår man er voksen :)" Der deltog 17 unge, og igen så vi flest piger. Måske er det fordi at kultur interesserer piger mere? I forbindelse med kultur, snakkede vi også om skole, selvstændighed og forventninger. En af jer sagde: "men ja måske der bare er forskel på hvor selvstændig man bliver alt efter hvad man opvokser med, og hvad der fylder mest, hvad man har gjort mest af." og en anden sagde: "og hvis man ikke får gode karakter i skolen, blive man stemplet i danmark...." Er det noget I kan genkende?  Næste ugeHer i november skal det handle om rusmidler. Mere præcist skal det handle om at være i en familie hvor rusmidlerne (alkohol og stoffer) har overtaget styringen, og hvor man som ung måske får en meget større ansvar end man egentlig er klar til. Se mere i Pernilles blog :) Vi ses igen d.10 november!

 

Deltag i gruppechats på cyberhus.dk/gruppechat // Du er ikke alene

Kommentarer

Godt du kom tilbage på hesten :0

426

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program