Drikke for første gang... hjælp

forumspørgsmål

Drikke for første gang... hjælp

forumspørgsmål af
Sofia
15 år
Oprettet 3 år 12 måneder siden

Hejjj
Jeg er en pige på 15 år, og jeg har netop drukket for første gang. Jeg drak omkring 4 genstande, og blev hvad jeg ville kalde 'godt beruset.' Jeg havde det virkelig hyggeligt, trods at festen var hjemme hos mig, og jeg egentlig burde have været mindre beruset. Men i hvert fald er det nu dagen efter, og jeg føler stadig jeg kan mærke alkohollen. Og der er altså gået TOLV TIMER. Mine forældre kom hjem om formiddagen, og jeg kunne sagtens være normal, men skulle ærligt tage min sammen. For mig er det rimlig underligt, men hvis der er nogen af jer der har oplevet det samme, eller ved noget om hvad jeg kan gøre, eller hvorfor det er sådan, så skriv gerne!

Kh Sofia

Kommentarer

Det er helt normale tegn! Hvis det er din første gang du drikker, er din krop ikke vandt til det. Derfor kan det godt snorrer 12 timer, eller mere efter. Vi har alle sammen forskællige alkohol tolerance, genitik har også en finger med i spillet. Hvis du kommer fra en kultur, hvor det ikke har været "alment" at drikke i flere århundrede, så kan din krop ikke tåle lige så meget som en "drukken bolt af dansker". I danmark har vi drukket siden vikingetiden, da vires vand var for bakterielt til at drikke. Men hvis man ser på den lyse side: desto mindre du er, desto færre penge skal du bruge på alkohol for at få den ønskede effekt, det samme gælder, hvis du fx kommer fra asien eller har asiatiske rødder, så skal der heller ikke så meget til :))

man fraråder jo også folk til ikke at køre bil, dagen efter de har drukket sig i hegnet, da man stadig er en del påvirket, selvom man har drukket i mange år og ikke kan mærke det, så er reaktionstiden forøget. 

gode råd: Jeg plejer at drikke så MEGET vand jeg kan få ned, før jeg går i seng. Så firtyndes alkoholen i blodet og din krop har nemmere ved at forbrænde det. (Også et godt tip til ikke at få tømermænd;)) ) Det er også en god ide at spise noget, så hjælper man kroppen med at få fordøjelsen igang og så får man det meget bedere dagen efter. (Jeg kan varmt anbefale kopnudler, selvom jeg ikke bryder mig om dem i edru tilstand!) hvis du vil være helt sikker og virkelig føer dig dårlig, så kan den bedste løsning være, at kaste alkoholen op igen. Så er det bare vigtigt, at spise noget så du ikke får problemer med maven. 

jeg håber du kan bruge det til noget. MVH KP

68

Stop inden du bliver beruset

72

Tilføj kommentar

CAPTCHA
Dette spørgsmål bliver stillet for at tjekke om du er et menneske og for at forhindre automatiseret spam.
Udfyld feltet.

© Copyright 2022 - Center for Digital Pædagogik

En del af: EU's Safer Internet Program